Αρχαία ελληνική μαγειρική
Παναγιώτης Αφεντόπουλος


Αρχαία μουσική
Buccina Ensemble Βόννης


Σκηνικά
Κατερίνα Φρίντριχ


Σκηνή, φωτισμός και ύχος
Μπέρτολτ Μαρία Σέφερς


Μουσικό Σύνολο Πολυφωνία

Ο πολιτισμός των αρχαίων
Όλαφ Ένγκελ


Ελληνικό Θεάτρο Βούπερταλ
Μαρία Καραβία


Όμιλος Ελληνικών λαϊκών
χορών "Απόλλων"


Παραμύθια, μύθοι και ποίηση
Ανγκέλικα Γκέρκε


Κλασσικός ανατολικός χορός
Κομάλ Άννε Λόεσε


Πλατωνική γεωμετρία
Στέφαν Βέρμπεκ
Μουσικό Σύνολο Πολυφωνία


Το μουσικό σύνολο Πολυφωνια ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1994 από το διευθυντή του Νiκόλαο Κοτροκόη.Το ρεπερτόριο του περιλαμβάνει τους σωζόμενους αρχαιοελληνικούς ύμνους, έργα του μεσαίωνα (Perotin, Vitry, Machaut, Landini), έως και την σύγχρονη εποχή. Όσον αφορά την εποχή της αναγέννησης το σύνολο έχει ως τώρα ερμηνεύσει συνθέτες από την πρώιμη έως την ύστερη αναγέννηση(πρώιμο μπαρόκ) όπως : Dyfay, Binchois, Ockeghem, Obrecht, Josquin, Willaert, Lanier, Encina, Palestrina, Janequin, Isaak, Leontaritis, Lasso, De Monte, Gesualdo, Villiers, Gabrieli, Hassler, Banchieri, Monteverdi, Frescobaldi, Cavalli, Schütz.

Μία σημαντική αποστολή της Πολυφωνιας, είναι η πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση των έργων του μοναδικού έλληνα αναγεννησιακού συνθέτη, Φ.Λεονταρίτη. Η εστίαση του συνόλου στο στόχο αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ηχογράφηση του πρώτου του CD, που κυκλοφόρησε σε ειδική έκδοση από την εταιρεία “FM Records” τον Μάρτιο του 1997 και έτυχε ευνοϊκής κριτικής από έγκριτα, ελληνικά και ξένα, μουσικά περιοδικά και εφημερίδες. Το δεύτερο CD του συνόλου με έργα Φ.Λεονταρίτη κυκλοφόρησε μέσα στις αρχές του 2001 από την ίδια εταιρεία και έτυχε ήδη ευνοϊκών κριτικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Πoλυφονια είναι το πρώτο ελληνικό μουσικό σύνολο που εμφανίζεται στη διεθνή δισκογραφία, στην μουσική της αναγέννησης. Επίσης στα πλαίσια του πρώτου μιας σειράς CD, που παρουσιάζει έργα Ελλήνων Κλασικών, μέλη του συνόλου υπό τη διεύθυνση του Νικολάου Κοτροκόη ερμηνεύουν έργα Δ.Σολωμού σε μουσική Ν.Μάνζαρου και Ν.Κοτροκόη. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του CD, που ήταν σύλληψη και παραγωγή της Ι.Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους(Οκτώβριος 1998), είχε η διακεκριμένη τραγωδός κ. Άννα Συνοδινού. Πρόκειται για την πρώτη δισκογραφική παραγωγή Ελληνικού Ορθόδοξου Μοναστηριού, όπου περιέχεται μουσική “δυτικής” τεχνοτροπίας.

H Πολυφωνια έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Λιβαδειά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Ηράκλειο κ.ά.) και το εξωτερικό και προγραμματίζει περιοδείες και συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ της Ευρώπης της Αμερικής και της Ασίας. Έχει τακτική συνεργασία με το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, από το οποίο έχει κάνει πολλές απ΄ευθείας αναμεταδώσεις συναυλιών του. Σε μία από αυτές, αλλά και για πρώτη φορά σε ορθόδοξη εκκλησία, η Πολυφονια και η διακεκριμένη «Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία» του Λυκούργου Αγγελόπουλου, ερμήνευσαν έργα του Φ.Λεονταρίτη και Βυζαντινών μελουργών αντίστοιχα, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών (Ιανουάριος 1998).Το σύνολο έχει επίσης εμφανιστεί σε βραβευμένη, ζωντανή, πολιτιστική εκπομπή της Κρατικής Ελληνικής Τηλεόρασης.