Αρχαία ελληνική μαγειρική
Παναγιώτης Αφεντόπουλος


Αρχαία μουσική
Buccina Ensemble Βόννης


Σκηνικά
Κατερίνα Φρίντριχ


Σκηνή, φωτισμός και ύχος
Μπέρτολτ Μαρία Σέφερς


Μουσικό Σύνολο Πολυφωνία

Ο πολιτισμός των αρχαίων
Όλαφ Ένγκελ


Ελληνικό Θεάτρο Βούπερταλ
Μαρία Καραβία


Όμιλος Ελληνικών λαϊκών
χορών "Απόλλων"


Παραμύθια, μύθοι και ποίηση
Ανγκέλικα Γκέρκε


Κλασσικός ανατολικός χορός
Κομάλ Άννε Λόεσε


Πλατωνική γεωμετρία
Στέφαν Βέρμπεκ
Μαρία Καραβία
Ηθοποιός-σκηνοθέτης
Διευθύντρια του Ελληνικού Θεάτρου Βούπερταλ

Γεννήθηκε στην Καβάλα και αποφοίτησε από τη Σχολή Θεάτρου του Γιώργου Θεοδοσιάδη στην Αθήνα. Αμέσως μετά είχε συνεχή παρουσία σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας εμφανίσεις στην τηλεόραση και παρουσιάσεις στην κρατική ραδιοφωνία με θεατρικές και άλλες εκπομπές. Τέλος του 1989, εγκαταστάθηκε στο Βούπερταλ της Γερμανίας και το 1990 ίδρυσε το Ελληνικό Θέατρο Βούπερταλ, το οποίο και διευθύνει από τότε,ανεβάζοντας ως επί το πλείστον ελληνικά έργα σε δύο γλώσσες (Ελληνικά-Γερμανικά).
Σαν ηθοποιός πρωτεμφανίστησε στα εξής έργα που παρουσίασε με το Ελληνικό Θέατρο Βούπερταλ: <<Γέρμα>> του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, <<Οι κουραμπιέδες>> του Γιώργη Χασάπογλου, <<Ηλέκτρα>> του Σοφοκλή. Εκτός από τη συμμετοχή της σαν ηθοποιός ανέλαβε επίσης και την σκηνοθεσία στα παρακάτω έργα: <<Λυσιστράτη>> του Αριστοφάνη, <<Μήδεια>> του Ευρυπίδη, <<Κουβέντα μ' ένα λουλούδι>>. Κείμενα Γιάννη Ρίτσου, <<Στον πηγαιμό για την Ιθάκη>>. Κείμενα Κωνσταντίνου Καβάφη.
Μέσα στις δραστηριότητες του Ελληνικού Θεάτρου Βούπερταλ, συμπεριέλαβε και τη διοργάνωση προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης παλινοστούντων μεταναστών (ηλικίας 18-25 χρονών).
Συναυλίες με τη συμμετοχή μαθητών του ελληνικού Δημοτικού Σχολείου του Βούπερταλ, ομάδες παιδιών ιταλικής, γερμανικής και τουρκικής καταγωγής. Εργαστήρια Τέχνης για παιδιά ηλικίας 9-15 χρονών.
Έχει πλούσια δραστηριότητα και συμμετοχή σε οργανώσεις για πολιτιστικά θέματα αλλοδαπών στο Βούπερταλ, και είναι Μέλος της Παγκόσμιας Επιτροπής του Δικτύου Πολιτισμού του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού.

www.griechisches-theater.de