Αρχαία ελληνική μαγειρική
Παναγιώτης Αφεντόπουλος


Αρχαία μουσική
Buccina Ensemble Βόννης


Σκηνικά
Κατερίνα Φρίντριχ


Σκηνή, φωτισμός και ύχος
Μπέρτολτ Μαρία Σέφερς


Μουσικό Σύνολο Πολυφωνία

Ο πολιτισμός των αρχαίων
Όλαφ Ένγκελ


Ελληνικό Θεάτρο Βούπερταλ
Μαρία Καραβία


Όμιλος Ελληνικών λαϊκών
χορών "Απόλλων"


Παραμύθια, μύθοι και ποίηση
Ανγκέλικα Γκέρκε


Κλασσικός ανατολικός χορός
Κομάλ Άννε Λόεσε


Πλατωνική γεωμετρία
Στέφαν Βέρμπεκ
Αρχαία μουσική
Buccina Ensemble Βόννης

Το Buccina Ensemble της Βόννης, δημιουργήθηκε το 1976 από τον Αντώνιο Γεροχριστοδούλου και αποτελείται από ειδικά εκπαιδευμένους μουσικούς πνευστών από γνωστές ορχήστρες. Η ονομασία του Buccina Ensemble προέρχεται από τα ήδη γνωστά στην αρχαιότητα και έπειτα ξεχασμένα βούκηνα (χάλκινα μουσικά όργανα).
Το συγκρότημα είναι μοναδικό στο είδος του, απερίσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής ζωής της Βόννης και έχει αποκτήσει πολύ καλή φήμη, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, χάρη στο ψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο και στο πολύπλευρο ρεπερτόριό του.
Οι καλλιτέχνες παίζουν μουσική του Μεσαίωνα, και της Αναγέννησης, σε αυθεντικά, ειδικά κατασκευασμένα μουσικά όργανα όπως βούκηνα, Clarin, Keybugle (σάλπιγγα με κλειδιά), αναγεννησιακά τρομπόνια και ρωμαϊκή μπουκίνα, καθώς επίσης έργα, της Κλασσικής εποχής ,του Ρομαντισμού ακόμη και Avant-garde σε σύγχρονα χάλκινα πνευστά όργανα.
Η επιτυχημένη μουσική δραστηριότητα του συνόλου Buccina της Βόννης εκτείνεται σε κονσέρτα μουσικής δωματίου, παρουσιάσεις σε κάστρα και εκκλησίες, συμμετοχή σε κυβερνητικές εκδηλώσεις, υποδοχές προσωπικοτήτων διαφόρων χωρών όπως επίσης σε εκπομπές στο ραδιόφωνο και τηλεόραση του εσωτερικού και εξωτερικού.
Παρατεταμένες τουρνέ, οδήγησαν το Buccina Ensemble στην Ευρώπη, Ινδίες, Κορέα, Βενεζουέλα, Μογγολία και Αμερική.
Η ορχήστρα αποτελείται από τους παρακάτω μουσικούς: Αντώνιο Γεροχριστοδούλου, Ούντο Κόνε, Μίχαελ Γιούνγκχανς, Χέρπερτ Λάνγκε, Ρόμπερτ Σέφερ.
Τα μουσικά όργανα του συγκροτήματος: τα βούκηνα, είναι ιδανικά για εγκαίνα, έναρξη-τέλος δεξιώσεων και παραστάσεων, και τα υπόλοιπα πνευστά και κρουστά προσφέρονται για κονσέρτα της εποχής του Μεσαίωνα έως και σύγχρονης μουσικής.

www.buccina.de