Αρχαία ελληνική μαγειρική
Παναγιώτης Αφεντόπουλος


Αρχαία μουσική
Buccina Ensemble Βόννης


Σκηνικά
Κατερίνα Φρίντριχ


Σκηνή, φωτισμός και ύχος
Μπέρτολτ Μαρία Σέφερς


Μουσικό Σύνολο Πολυφωνία

Ο πολιτισμός των αρχαίων
Όλαφ Ένγκελ


Ελληνικό Θεάτρο Βούπερταλ
Μαρία Καραβία


Όμιλος Ελληνικών λαϊκών
χορών "Απόλλων"


Παραμύθια, μύθοι και ποίηση
Ανγκέλικα Γκέρκε


Κλασσικός ανατολικός χορός
Κομάλ Άννε Λόεσε


Πλατωνική γεωμετρία
Στέφαν Βέρμπεκ
Αρχαία ελληνική μαγειρική
Παναγιώτης Αφεντόπουλος

« Το Συμπόσιο του Πλάτωνα » ιδρύθηκε από τον Παναγιώτη Αφεντόπουλο (μάγειρα αρχαίας ελληνικής κουζίνας) και ανακαθρεπτίζει την φιλοσοφία της αρχαίας ελληνικής κουλτούρας.
Τα διασωθέντα έργα του Ομήρου περιγράφουν τον καθημερινό τρόπο ζωής ηρώων και των οικογενειών τους ή των φίλων τους, των εχθρών, πολέμων και γιορτών.
Αυτές οι γιορτές επονομαζόμενες «Συμπόσια » ήταν ο πυρήνας στη ζωή κάθε αρχαίου Έλληνα.
Τα Συμπόσια ενσωματώνουν τον δεσμό μιας οικογένειας, φιλίας, κοινότητας. Με τον καιρό διαμορφώθηκαν σε πολιτιστικά πολιτισμικά μουσικά γεγονότα που δεν έλειπαν από την καθεμερινή ζωή.
Τα Συμπόσια φανερώνουν ακόμη και σήμερα την πολιτιστική προόδο αναβάθμιση αυτής της εποχής και του σημερινού τρόπου ζωής.
Το Συμπόσιο του Πλάτωνα μας παρασέρνει στην εποχή των ηρώων, ποιητών, μουσικών, ηθοποιών, στις πλατωνικές μορφές και στην αρχαία ελληνική κουζίνα.
Μετά από 15-ετή επαγγελματική δραστηριότητα σαν μάγειρας στο Hyatt Regency Casino Θεσσαλονίκης, Grecotel Μέλιτον, Ρέθυμνο Beach (Κρήτη) και σε άλλες ονομαστές επιχειρήσεις αποσύρθηκα από το επάγγελμα του μάγειρα και διδάσκω σε διάφορους συλλόγους όπως επίσης αναλαμβάνω την μαγειρική διοργάνωση διαφόρων φορέων σε εκδηλώσεις τους στην Γερμανία και στην Ελλάδα.
Παρόμοιες διοργανώσεις καλύφθηκαν από τα μαζικά μέσα ενημέρωσης Θεσσαλονίκης, ραδιόφωνο Βόννης κ.α

www.altgriechische-kueche.de